24 mei 2013

Mei

In een van deur tot deur door de deelgemeente verspreide folder en in de "Havenloods" vernamen de opvarenden dat de locatie waar honden hun behoefte mogen doen verplaatst was. Op een plattegrond  stond  precies aangegeven waar dat in de toekomst zou kunnen, en dat er dispensers met plastic zakjes waren aangebracht om een en ander nog makkelijker te maken. Streng toezicht zou er komen op naleving van een schoon schip.
Waar eerst de PH kade ten prooi viel aan vervuiling is nu ook de Maaskade aan de beurt.
Het moet gezegd dat de PH kade iets appetijtelijker is geworden maar elke boomspiegel en er omheen
is nog ruim voorzien van garnituur, et avec une odeur incroyable'.
Ja zo zegt men dat in Montmartre aan de Maas. Althans door degenen die minder trots zijn op hun stad !!!
Het heeft er alle schijn van dat de  openbare ruimte ontnomen wordt aan  mensen die oog hebben voor die ruimte. Enen gevleugelde uitspraak van Panamarenko blijft ; "Je ziet het of je ziet het niet" en zelf voeg ik er graag aan toe dat je het ruikt of niet.
In plaats van  deze (eerst met stip)  wijkirritatie echt te verhelpen doen verschillende gemeentelijke diensten ook hun best om zowel de stoep als kade te voorzien van obstakels en staan ze ook  toe dat dit naar willekeur door onnadenkende burgers gebeurd.
Waar vroeger  de plaats van de fiets in een stalling was, is nu de stoep bezaaid met op inconsequente manier geplaatste fietsrekjes. Elke paal, boom of reling wordt ingenomen door een fiets, scooter of motor.
Voorzieningen zoals stoeptaluds ooit getroffen teneinde toegang  voor woningen van minder valide bewoners te vergemakkelijken  worden niet verwijderd ook al zijn ze door overlijden of verhuizing van de bewoner niet meer van toepassing.
Het ooit door bewoners bevochten kade-wandelpad  staat vol met auto's en oneerbiedig wordt dit gedoogd.
Het publieke platform waar de oude Maasbrug de rivier overging is plots een door de Deelgemeente gesponsorde horeca uitspanning geworden waar je alleen nog terecht kan als je op een zonnige dag vis wil eten.
Intussen is het  aanpalend eethuis "Versus"  ter ziele en de Ondernemersvereniging Noordereiland  opgedoekt.
"Ons Blok" aan de Zuidoostkant van de Van der Takstraat staat er nog terwijl dit al tien jaar geleden had moeten gerestaureerd, of afgebroken en herbouwd had moeten worden.
Niet getreurd, plaats een kat op een zinken dak, knik ambtelijk bemoedigend naar mekaar en hijs een vlag . Publiceer een foto met wat  opgetogen en verwachtingsvol glunderende opportunisten tijdens een georganiseerde kroegen loop of de boekenmarkt, in het plaatselijke  huis-aan-huis blad.
Stuur ons nog eens een gemeentelijke brief met het verzoek te stemmen op een of ander idee.
Opzoomer mee.
Zet het op je cv.
Het is mei.................e.