13 juni 2013

Races en perken

Het lijkt erop dat onze schuit wordt aangezien als lanceerbasis, niet voor vliegtuigen zoals op een vliegdekschip maar voor auto's.
Daarover was eergisteren te lezen in een artikel van het AD.
Audi's en Maserati's scheuren  s' nachts over het dek en het is wachten op dodelijke ongelukken.
Het feit alleen al, dat het auto's in de duurste prijsklasse behelst geeft al te denken , zeer zeker als je de tronies van de inzittenden hebt mogen aanschouwen.
Het is trouwens overdag ook al raak, en hier en daar doet zelfs de RET bus er lekker aan mee.
De politieke partij "Leefbaar Rotterdam " heeft het plan opgevat om hiertegen maatregelen te nemen.

Heel wat vriendelijker is de hardlooproute die over het motorschip is uitgezet. 'n Mooi initiatief op een prachtparcours al zou het gebaat zijn met het opruimen van een paar obstakels op de stoep.
Liever nog zou het wandelpad gebruikt kunnen worden waarbij over heel de lengte van de waterkant gelopen kon worden, met aan de Prins Hendrikkade een houten steigerdeel boven het kadetalud.

De perken die naar veel vijven en zessen en een paar jaar door de Deelgemeente aangelegd werden om de nieuwe bewoners van de Sleephellingstraat  ter wille te zijn schreeuwen het uit.
Wied me, wied me.
En ...
Geef me te drinken roepen de reeds voor de helft gesneuvelde planten.
De hoop in een zelfregulerende lokale beweging is natuurlijk de reinste idioterie. Of ben ik zelf de idioot die het stukje voor mijn toko op orde probeer te  houden.