05 augustus 2013

AD
Het is komkommertijd en het nieuws dat geen nieuws is maakt opgang in de media.
Als de wal opsturende roergangers (lees portefeuillehouders) vervangen zijn door een paar welwillende jutters  laten weer andere stuurlui van zich horen. In het AD lees je dat het zwemrondje Noordereiland,  financieel in zwaar weer is beland, de organisatie schijnt zoveel geld nodig te hebben dat het zich genoodzaakt ziet om de zwemmers financieel uit te kleden.
Georganiseerd zwom je een paar jaar geleden het Haringvliet over voor zeven euro vijftig en dan wachtte je een lintje en een kop soep. Als je de Rottemeren vier keer rond zwemt en op een terras een paar consumpties tot je neemt ben je nog goedkoper uit.
Al die organisaties of het nu onder het mom van schoon water of deelgemeenten gaat, ze kosten poen, ze komen en gaan en laten onmin en losgemaakte boten achter.
Op een bord maar ook op de Deelgemeente pagina van de Havenloods moeten we lezen dat het inpalmen van het bruggehoofd in de van der Takstraat een idee is van de "Cultuurbrigade Noordereiland" . Half Hillegersberg en Kralingen toeft er. Georganiseerd gesubsidieerd door een brigade die verder wijkvreemd is of zeker geen wijkbelangen dient.
Ooms en andere plannenmakers willen bouwen en herbouwen hier aan boord. Een monumentaal pand op de hoek Maaskade - Thorbecke moet daarvoor tegen de vlakte en vlakbij het oude spoortalud heeft men ideeen om stadsvillas te bouwen.
In wiens belang, is de terugkerende en geeigende vraag.
Waarom moeten we nog steeds aankijken tegen "Ons Blok". Al meer dan tien jaar had er door
"Woonstad "gesloopt of gerenoveerd moeten worden teneinde onze schuit wat innovatieve impulsen te geven.
M.S. Noordereiland ; een schuit, een boot, een schip, een metafoor dat  geen fysieke ruimte inneemd, een platform voor wezenlijke vragen.