31 december 2013

Op de valreep, tenslotte is er elke maand in 2013 een blog / boordschouw geweest en nu op de laatste dag van december zetten we er voor dit jaar een punt achter. Straks gaat er weer voor 68 miljoen aan vuurwerk de lucht in en wordt er in  een veelvoud daarvan schade aangericht. Ouderen durven de straat niet op en dieren hebben superstress, dit allemaal omdat de politiek het lef niet heeft om een verbod uit te vaardigen.
Bang voor de vuurwerk lobby en een electoraat van twijfelachtig  gehalte. Alle zinnige argumenten tegen dit uit de hand gelopen vandalisme worden ter zijde geschoven door regerende politici. Regeren dat willen ze wel maar dan wel als palingen in een vat snot.. Lokaal is het niet anders. In de Havenloods van afgelopen woensdag was te lezen dat Rotterdam zijn doelstellingen voor 2013 niet zou halen. Een van die doelen was meer groen  in de stad brengen. Plaatselijk hier op het eiland heeft de wijkregisseur er alles aan gedaan om dat doel wel te bereiken. Tegen de wens van bewoners/opvarenden moesten er gaten in het voordek komen om struikjes en andere onzin te planten omdat hij dat leuk vond en wilde scoren in de stedelijke politiek.Wat er blijkbaar niet begrepen wordt door beleidsmakers is dat doelen gekoppeld dienen te zijn aan de wensen van mensen en dat die wensen het algemeen belang moeten dienen. Inhoudelijk moet daarover ook consensus op breedst mogelijke schaal betracht worden.
Visie, transparantie, educatie, intellect en geduld zijn de onontbeerlijke pijlers.
Ik mis het allemaal boord van MS Noordereiland.
Verkeersdorpels die geplaatst werden vanwege overlast en races op de kades dienden verplaatst te worden omdat de ingetekende locatie incorrect was. Het plaatsen van bloemperken in de Sleephellingstraat waren ook zo'n voorbeeld van gebrek aan communicatie en coordinatie. Het gedogen van onooglijke geveltuintjes en particulier meubilair op de stoep is een aanfluiting voor de inrichting van de openbare ruimte. Voeg daar het stupide plaatsen van fiets hekken aan toe, en de puinhoop op het trottoir is compleet. Voor het Hulstkampgebouw  ligt het vol met peuken en het looppad langs de kades wordt nog altijd gebruikt als parkeerruimte voor de bedrijvigheid aldaar. Het algemene straatbeeld aan boord is slordig. De overlast mbt honden poep is licht verbeterd maar nog steeds vormen de boomspiegels een geijkte honden shit plek.
Komt het er ooit nog van om de PH Kade weer een kademuur op de oorspronkelijke plek te geven ? Stichting Montmartre aan de Maas zou haar Latijn of moet ik zeggen Frans daarin kunnen stoppen in plaats van de Naald van Stieltjes voor duizenden euro's te willen opknappen. Misschien weten ze ook niet waarom de rode verf die er nu op zit ooit is aangebracht. Er valt mogelijk een mini conferentie over te houden in Brasserie Saint Tropez bij de entrepothaven. Al met al, hoop doet leven en daar gaan we voor in 2014.