20 juni 2014

2014

De staart van de winter en het voorjaar gingen voorbij en hier aan boord viel alleen oud nieuws te melden. Liever doe je dat niet tot vevelends toe. Maar toch, nu en dan is bricken voor elk dek nodig. Het wordt dan weer duidelijk uit welk hout het is gesneden.
In de weekbladen veneem je zo nu en dan wat over het Noordereiland, het gaat dan meestal over belangen die verschillende groepen of individuen op de bewoners/ opvarenden moeten loslaten.
Zoals De Hef Experience - De Naald van Stieljes - Ons (wiens) park - Montmartre aan de Maas - De Buurt Bestuurt - A La Plancha  of Wat Anders.
In de laatste rij van Wat Anders zou je het project Motorschip Noordereiland kunnen plaatsen.
Een project dat het af kan zonder beslag te leggen op de openbare ruimte en publieke gelden en toch tot de verbeelding kan  spreken zelfs over de landgrenzen heen.
Een project dat beroep doet op het gemeenschappelijk nut en het genoegen dat dat eventueel kan opbrengen. Een basaal onderschrijven van het gemeenschappelijk belang zoals ruimtelijke ordening en veiligheid. En uiteindelijk  het begrip dat we met z'n allen in dezelfde schuit zitten.
Het mag tot dusver niet glorieren niet lokaal niet globaal.
Maar waar leven is is hoop, en ligt Pala om de hoek.