03 september 2014

De wereldhavendagen komen er aan en laten we even een shipscheck doen. Geen overbodige luxe op de grootste schuit ter wereld. Een schuit die ondanks de hoeveelheid  kapiteins steeds verder uit koers lijkt te lopen.

Na de ophef over de Hef heeft de lobby ""Hef Experience"" bakzeil gehaald. De tegenactie van "de Buurt Bestuurt"  deed de gemeenteraad  besluiten om het stads initiatief ""The Reef ""te honoreren en een zak poen te geven.  De incrowd  van Waikiki wordt gratis ingevlogen !!!
De vraag blijft natuurlijk wie de opknapbeurt van de deplorabele staat van de spoorbrug gaat betalen.

Aan de andere kant lijkt het erop dat de gemeente genoeg geld heeft om het Jan Eleveld op de schoffel te nemen en het  herbestraten van  de  Oeverstraat en de Thorbeckestraat.
Vreemd!!??

De Naald van Stieltjes kreeg ook een opknapbeurt of moeten we spreken van een afknapbeurt. Nu is te zien waarom destijds door de bewonersorganisatie (20 j geleden  ) gekozen werd om de Naald een egale coating te geven.

Dezelfde bewonersorganisatie (BOF) besloot enige jaren daarvoor, dat de plek bij de Van der Takstraat waar de oude Maasbrug naar de overkant boog, publieke ruimte zou blijven en men indachtig kon zijn hoe de Mariniers hier de Duitse troepen drie dagen ophielden.
Vloeken in de kerk is er onschuldig bij als je daar nu de borden van "'A La Plancha"" ziet.
Waarom het bruggehoofd eigenlijk niet "An die Planke" genoemd.
Ik mis er ook nog een bord; consumptie verplicht.

Cultuur Brigade - Hef Experience - Montmartre aan de Maas - De Buurt Bestuurt, met een fatsoenlijk en democratische besluitvorming over de openbare ruimte,  publiekelijk welzijn  en harmonie  hebben die clubjes  weinig vandoen.

Wie bekommert zich om het opheffen van Lijn 32. Wie roept een halt toe aan de fietsnietjes en de onbegaanbare stoep. Wie haalt die oneigelijke bestrating nu eens weg ter hoogte van Café Willemsbrug en vervangt die stenen daar in stijl. Wie haalt die auto's eindelijk eens weg van het wandelpad.

Globaal gezien onbelangrijk zou je zeggen maar ""het eigen dek brikken doet een matroos genoegzaam terugblikken"" is een zelfverzonnen spreuk waarin ik heilig geloof.