03 januari 2015

2015

Het jaar is van start gegaan en we wensen  iedereen een voorspoedige vaart.
Vanaf MS Noordereiland was er weer "het mooie vuurwerk spektakel te aanschouwen dat plaats vond op de Erasmusbrug. Het reguleren van het autoverkeer aan boord was een verstandige zet. Minder verstandig is het nog steeds toestaan van het afsteken van allerlei vuurwerk door particulieren. De burgemeester van Alkmaar deed een oproep via het landelijke nieuwsjournaal om daar nu eindelijk eens mee te stoppen en kreeg bijval van een dozijn dokters en chirurgen die de onzin van dat uit de hand gelopen vuurwerkgebruik  daadwerkelijk onder ogen krijgen. Gezien de uitlatingen van Opstelten en Aboutaleb  zijn politici mogelijk pas te bewegen tot een algeheel verbod als de door hen bevroede electorale stemming omslaat of hun kleinkind een oog moet missen.
Op het Burgemeester Hoffmanplein zag ik gisteren  trouwens een hele brigade van Groen Links schoonmaak houden en vuurwerk restanten opruimen. Blijkbaar hebben de reguliere diensten die dat eigenlijk horen te doen  het op een akkoordje gegooid met die club. Voorwaar  interessant.
De loopplank van het motorschip (De Hef)  is eind 2014 verdwenen en ligt nu ergens bij de Merwede haven samen met wat figuren van dit Stadsinitiatief  te bedenken op welke manier zij op een commerciele manier weer verheffend kan zijn voor Rotterdam. Palend aan het brugtalud is intussen een stadsvilla gerealiseerd en de tweede volgt, dit ondanks het bestemmingsplan en  talrijke bezwaarschriften van wijkbewoners, ze werden door de verantwoordelijke  wethouder achteloos weggewuifd. Ooit leek het erop dat georganiseerde bewoners nog wat in hun wijk te vertellen hadden en dat de wil om te luisteren aanwezig was, maar het is steeds duidelijker dat democratie en fatsoenlijke inspraak  holle frasen zijn geworden. Incidenteel en zonder dialoog is er nog wel 'n lawaaipapegaai die de buurt wil besturen maar met harmonie aan dek heeft het weinig van doen.
Vrij spel dus voor regenten, politici, bureaucraten en lobbyisten.
Nog wel.
Maar realistisch en  Blochiaans blijven we het onmogelijke bedenken.

Over de grens in het nieuws;Thomas Pikkety die  de medaille Legion d' Honneur van de Franse regering weigert te  ontvangen.

Il a des couilles !!!